Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У санаторному закладі на Одещині отруїлися 30 дітей
08.06.2021
15:29

У санаторному закладі на Одещині отруїлися 30 дітей

За оперативними повідомленнями від Одеського обласного лабораторного центру, у смт. Сергіївка Білгород-Дністровського р-ну Одеської обл. зареєстрували групове захворювання на гастроентероколіт у дитячому закладі санаторного типу.

Захворіли 30 дітей віком до 15 років. Захворілі скаржилися на біль у животі, нудоту, загальну слабкість, блювоту, пронос, підвищення температури тіла в межах 37,5–39С.

Серед захворілих — 17 дітей із перебігом хвороби середньої важкості, шістьох із них госпіталізували й наразі вже виписали. Інші 13 дітей із легким перебігом перебувають в окремому корпусі закладу під наглядом медичного працівника.

Негайно розпочато протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування. Зокрема, відібрано проби харчових продуктів на патогенну мікрофлору, проби сировини та питної води, змиви з об’єктів зовнішнього середовища. Також проведено обстеження працівників харчоблоку та контактних дітей. Проведено заключну дезінфекцію в усіх приміщеннях закладу.

Епідрозслідування встановило, що причиною спалаху стало недотримання персоналом санітарно-епідемічного режиму в закладі, а також порушення вимог щодо ізоляції та госпіталізації хворих дітей на території закладу.

Проведення профілактичних, протиепідемічних заходів, лабораторних досліджень продовжується.

Як захистити себе від гострих кишкових інфекцій

Статистична інформація про поширеність в Україні окремих інфекційних хвороб

Ризики для громадського здоров’я

Інші новини