Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
12.07.2022
18:08

В Одесі зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

З 8 по 12 липня 2022 року Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав 15 екстрених повідомлень щодо госпіталізації людей (з них 2 дитини) із симптомами гастроентероколіту, харчової токсикоінфекції – підвищеною температурою, загальною слабкістю, кишковими розладами, блювотою – до Міської клінічної інфекційної лікарні та Багатопрофільного медичного центру університетської клініки Одеси. За оновленою інформацією від 13 липня кількість госпіталізованих збільшилась до 24 людей, 5 з них – діти. 

Під час епідрозслідування встановлено, що всі постраждалі пов'язують своє захворювання із вживанням кондитерського виробу «Тирамісу», виготовленого в Одесі та придбаного в одній із мереж супермаркетів міста. 

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби проводять комплекс протиепідемічних заходів для виявлення джерела інфекції. 

Нагадуємо, гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені. 

 

Інші новини