Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
8 тисяч школярів із трьох областей та м. Київ здобули навички здорового харчування
25.03.2024
13:18

8 тисяч школярів із трьох областей та м. Київ здобули навички здорового харчування

Неправильне харчування — це серйозна проблема. Кожна п’ята людина у світі помирає через хвороби, які розвиваються внаслідок незбалансованого харчування. Причина — занадто багато солі, недостатньо цільнозернових продуктів, свіжих овочів і фруктів.

Для того щоб навчити школярів правильно харчуватися, Центр громадського здоров'я, ВООЗ та регіональні центри контролю і профілактики хвороб (ЦКПХ) запустили ініціативу «5 кроків до здорового харчування» у рамках проєкту «Кожна школа — здорова школа».

Участь у проєкті взяли 60 шкіл з Харківської, Кіровоградської, Івано-Франківської областей та м. Київ. Проєкт тривав з листопада 2023 року по січень 2024-го.

Близько 1 000 вчителів і 8 000 учнів долучилися до вебінарів, круглих столів та освітніх лекцій, щоб дізнатися більше про значення здорового харчування і його вплив на наше життя. Інтерактивні конкурси та вікторини допомогли дітям навчитися вибирати здорову їжу.

Дуже важливо і далі розвивати навички здорового харчування та поширювати знання про них. Ви можете допомогти поширити матеріали про здорове харчування серед колег, друзів та рідних.

Інші новини