Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
12 листопада відбудеться прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з діабетом
08.11.2018
17:30

12 листопада відбудеться прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з діабетом

12 листопада о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-конференція «Від Всесвітнього дня боротьби з діабетом — до року активних втручань і змін», яку присвячено старту інформаційної кампанії «Діабет стосується кожної сім’ї». Кампанія ініційована Українською діабетичною федерацією та Асоціацією ендокринологів України й підтримана ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». Ця кампанія триватиме протягом року, з 14 листопада 2018 р. до 14 листопада 2019 р. і передбачає діабетичну просвіту.

У світі зараз понад 425 млн людей живе із діабетом. За офіційними даними, в Україні зареєстровано 1,3 млн хворих. Більшість із них страждає на діабет ІІ типу, якому у 80% можна запобігти. Але 50% випадків діабету ІІ типу залишаються недіагностованими, і що пізніше діагностовано цю недугу, то важче і дорожче лікування, страшніші наслідки необачного ставлення до свого здоров’я. Сьогодні в Україні постійно зростає рівень смертності, і цукровий діабет робить значний внесок у цей процес.

Діабет загрожує кожній сім’ї, і саме від родини залежить, наскільки ефективно можна попередити недугу, вчасно виявити її та отримати ефективне лікування.

Участь у заході візьмуть представники Міжнародної діабетичної федерації (IDF), громадської організації «Українська діабетична федерація», ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.

Вони презентують досягнення у боротьбі з діабетом в Україні, міжнародні практики профілактики цієї недуги, а також інформаційну кампанію 2019 р. «Діабет стосується кожної сім’ї», розкажуть про важливість виявлення діабету на первинній ланці.

Спікери:

  • Ольга Донцова, керівниця відділу промоції здорового харчування та фізичної активності ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»;
  • Валентина Очеретенко, голова ради ГО «Українська діабетична федерація»;
  • Богдан Бенюк, почесний президент ГО «Українська діабетична федерація»;
  • Вікторія Ткаченко, доктор медичних наук, доцент Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика;
  • Ірина Власенко, член правління Міжнародної діабетичної федерації (Європа).

Прес-конференція відбудеться 12 листопада 2018 р. в Українському кризовому медіа-центрі за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 2, Український дім.

Початок заходу о 12:00 год.

Акредитація представників ЗМІ через форму: https://goo.gl/forms/CA7iZ1302b1mVxwr1.

Акредитація триває до 18 год 11 листопада 2018 р.

Вхід представників ЗМІ можливий за наявності паспорта чи редакційного посвідчення.

Інші новини