Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
4 листопада 2016 року  професор Алла Щербінська взяла  участь у роботі  науково-практичної конференції з міжнародною участю
04.11.2016
22:40

4 листопада 2016 року професор Алла Щербінська взяла участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю

4 листопада 2016 року  професор Алла Щербінська, взяла  участь у роботі  науково-практичної конференції з міжнародною участю «Базові характеристики провідних систем охорони здоров’я в контексті визначення стратегії для України». Конференція проходила в ДУ «Інститут громадського здоров’я».

Відкрив конференцію та оголосив привітання всім В.І. Цимбалюк – Президент Національної академії медичних наук України, академік НАМН України.

З вітальним словом до учасників конференції та доповіддю про моделі фінансування охорони здоров»я  звернувся заступник міністра охорони здоров’я України  Павло Ковтонюк.

В роботі конференції також взяла участь народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко.

Учасники наукового зібрання обговорювали  заходи  з трансформації вітчизняної системи охорони здоров'я на основі застосування кращих міжнародних практик для досягнення загального охоплення послугами охорони здоров'я населення України відповідно до цілей сталого розвитку ООН.

У ході дискусії було порівняно моделі охорони здоров’я різних країн –Бразилії, США, Польщі та Сингапуру  з точки зору фінансування, правових аспектів.

Підсумовуючи роботу конференції,   учасники підкреслили, що потрібна    консолідація зусиль для розвитку Системи Громадського Здоров'я в Україні та прийнята загальна Резолюція конференції.

 

 

Інші новини