Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
90% школярів Львівщини захищено від кору
19.03.2019
14:33

90% школярів Львівщини захищено від кору

Силами мобільних бригад і фахівців амбулаторій 26 605 школярів Львівщини отримали щеплення проти кору в рамках спецоперації з посиленої імунізації у регіоні. Таким чином кількість захищених від кору учнів середніх навчальних закладів області сягнула 90%.

За оперативними даними ЦГЗ, Львівська область втратила своє лідерство за рівнем захворюваності на кір — з 1 лютого цей показник щотижня зменшується в середньому на 10%. Водночас було розпочато активні заходи з імунізації, адже за уточненими даними в області понад 50 000 школярів мало тільки одне щеплення проти кору в анамнезі чи взагалі не мало жодного.

«Ми досягли хорошого результату завдяки чіткій та плідній співпраці фахівців охорони здоров’я та освіти місцевого і національного рівнів. За 1,5 місяця проти кору захистили таку кількість дітей, яку б у рамках рутинної роботи щепили півроку. Показник колективного імунітету школярів Львівщини проти кору сягнув трохи більше 90%. Ми знову звертаємось до батьків, які все ще вагаються чи не можуть знайти час, аби вакцинувати своїх дітей: кір — дуже заразна і смертельна хвороба, не ризикуйте майбутнім своїх дітей!» — зазначив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Маніпуляції щодо теми вакцинації та гарантованих державою вакцин наражають на смертельну небезпеку кожного українця. Крім особистого захисту від смертельно небезпечної хвороби, вакцинація надає захист і тим, хто не може отримати щеплення через постійні або тимчасові протипоказання, — завдяки колективному імунітету (коли щонайменше 95% населення навколо них вакциновано).

Нагадаємо, що специфічного лікування від кору не існує — запобігти захворюванню допоможе лише вакцинація.

В Україні достатньо якісної та ефективної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи), що захищає від кору і його важких ускладнень. Для щеплення застосовують вакцини «Пріорикс»/Priorix (виробник Glaxosmithkline Biologicals S.A., Бельгія) та «М-М-Р ІІ»/M-M-RII (виробник Merck & Co., Inc., США). Станом на 14 березня у регіонах було 1 173 915 доз вакцини КПК.

Дізнайся більше про імунізацію: http://bit.ly/2XjXGqx.

Про захворювання та вакцини: http://bit.ly/2VfCeRw.

Про вакцини КПК в Україні: http://bit.ly/2GZHqFy.

Інші новини