Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Досвід державно-приватного партнерства на прикладі розбудови протитуберкульозних закладів
22.02.2016
13:19

Досвід державно-приватного партнерства на прикладі розбудови протитуберкульозних закладів

Державно-приватне партнерство на регіональному рівні сприяє покращенню умов надання медичної допомоги у лікувальних та профілактичних закладах охорони здоров’я України.  Вдалим прикладом партнества стала нарада у Чернігівському протитуберкульозному диспансері, яка відбулася 16 лютого 2016 року за участі фахівців Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації,  комунального підприємства «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради стосовно реконструкції стаціонарних відділень диспансеру в частині інфекційного контролю, а також представників ДУ «Український центр контролю за соціально-небезпечними хворобами МОЗ України», ГО «Інфекційний контроль в Україні» та міжнародної організації РАТН, запрошених з метою надання технічної та організаційно-методичної підтримки.

В контексті співробітництва щодо реконструкції стаціонарного відділення Чернігівського протитуберкульозного диспансеру учасниками наради було рекомендовано врахувати вимоги Стандарту інфекційного контролю за туберкульозом в лікувально-профілактичних закладах, а також надано консультативну, методичну допомогу фахівцям обласного протитуберкульозного диспансеру щодо організації та виконання  заходів інфекційного контролю у сфері протидії туберкульозу, з урахуванням вимог «Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги дорослим.

Від УЦКС на зустріч була запрошена заступник директора з регіональної політики та міжсекторальної взаємодії О. Стельмах.

Учасники наради прийняли рішення про необхідність врахування рекомендацій провідних фахівців з інфекційного контролю за туберкульозом та доопрацювання проектної документації.

Інші новини