Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Досвід проведення епідеміологічного дослідження з хіміорезистентного туберкульозу
25.09.2015
13:12

Досвід проведення епідеміологічного дослідження з хіміорезистентного туберкульозу

24-25 вересня 2015 року у м.Полтава за підтримки ВООЗ відбулася нарада «Досвід проведення епідеміологічного дослідження з хіміорезистентного туберкульозу серед цивільного населення в Україні. Визначення ключових напрямків  підготовки та виконання клінічного та лабораторного компонентів епідеміологічного дослідження з хіміорезистентного туберкульозу в закладах пенітенціарної системи України».

Метою зустрічі став детальний аналіз результатів епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу серед цивільного населення в Україні, визначення ключових напрямків підготовки та виконання клінічного та лабораторного компонентів, а також  дослідження в закладах пенітенціарної системи України та запозичення кращих практик з протидії туберкульозу від  закладів охорони здоров’я МОЗ України з  метою їх  впровадження в установи ДПтСУ  України.

До обговорення були залучені представники Національної рефренс-лабораторії МОЗ України, керівники регіональних секторів (відділів) охорони здоров’я пенітенціарної служби;  заступники начальників з медичних питань спеціалізованих туберкульозних лікарень, начальники медичних частин слідчих ізоляторів, виправних колоній та багатопрофільних лікарень; головні позаштатні фтизіатри департаментів/управлінь охорони здоров’я  обласних/міських держадміністрацій Сумської, Полтавської, Черкаської, Житомирської, Чернігівської, Київської, Донецької областей та м. Києва.

Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» у заході взяла участь заступник директора з організації протитуберкульозних заходів Яна Терлеєва. 

Інші новини