Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Електронні сигарети – нікотинова пастка для дітей
04.05.2018
18:00

Електронні сигарети – нікотинова пастка для дітей

7-го травня о 10:30 в інформаційному агентстві «УНІАН» відбудеться прес-конференція «Електронні сигарети – нікотинова пастка для дітей», де експерти з контролю над тютюном обговорять проблему неконтрольованого розповсюдження електронних сигарет в Україні, що спровокувало значне зростання кількості користувачів цих пристроїв, насамперед, серед підлітків.

Учасники представлять нові дані ВООЗ щодо поширеності куріння електронних сигарет серед дітей та підлітків в Україні, розкажуть про проблему відсутності будь-якого державного контролю за вмістом та маркуванням електронних систем доставки нікотину. Також під час заходу будуть представлені норми законодавства ЄС щодо регулювання розповсюдження е-сигарет, порівняльний аналіз з українськими реаліями та рекомендації щодо вирішення проблеми.

Спікери:

  • Ганна Гопко, народний депутат України;
  • Наталія Король, фахівець з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні;
  • Владислав Збанацький, заступник Генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров'я МОЗ України;
  • Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя», член Ради РПР.

Довідка: Уряд України визначив пріоритетом імплементацію норм громадського здоров’я, зокрема імплементацію Директиви 2014/40/ЄС щодо контролю над тютюном, яка серед іншого врегульовує усі аспекти виробництва, продажу, реклами та маркування е-сигарет. Саме такі норми передбачає законопроект №2820, який вже три роки не розглядається парламентом та блокується деякими народними депутатами.

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 4.

Для контактної інформації: Оксана Тотовицька, медіа-координатор ГО «Життя»:

+380 63 261 74 05

+380 63 261 74 05

oksana@center-life.org

Детальніше — за посиланням.

Інші новини