Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Eлектронний облік хворих на туберкульоз: телеконференція з регіонами
16.07.2015
13:38

Eлектронний облік хворих на туберкульоз: телеконференція з регіонами

16 липня 2015 року за ініціативою «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» відбулася телеконференція із керівниками протитуберкульозних лікарень та диспансерів України для обговорення нагальних питань реєстру хворих на туберкульоз та планування забезпеченості протитуберкульозними препаратами в регіонах на 2016-2017 роки.

Туберкульозна служба – це єдина медична служба в Україні, яка повністю перейшла на електронний облік пацієнтів, і може своєчасно забезпечити управлінські рішення на регіональному та національному рівнях та оперативне реагування на епідемічну ситуацію в найбільш стислі строки. Електронний реєстр пацієнтів у програмі E-TB Manager дозволяє прогнозувати розвиток ситуації із лікуванням хворих і зберігати контроль над наданням медичних послуг та наявністю препаратів на обласному та районному рівнях.

Учасники телеконференції обговорили нові інструменти аналізу та алгоритм ведення реєстру E-TB Manager, використання запитів по препаратам та результати пілотування проекту USAID  «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг (SIAPS)» в регіонах.

Телеконференцію проводили директор УЦКС професор Наталія Нізова, заступник директора з організації протитуберкульозної допомоги УЦКС Ольга Павлова  та інші фахівці протитуберкульозного департаменту.  

 

 

Інші новини