Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці обговорили удосконалення епідемнагляду за хворобами, спричиненими БГСА
08.02.2019
18:16

Фахівці обговорили удосконалення епідемнагляду за хворобами, спричиненими БГСА

1 лютого відбулося засідання робочої групи з удосконалення епідеміологічного нагляду за хворобами, спричиненими бета-гемолітичним стрептококом групи А (БГСА, або GAS), яку створено у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Група має підвищити ефективність системи епідеміологічного нагляду за хворобами, спричиненими БГСА, та розробити проекти нормативно-правових актів, які регулюють профілактичні та протиепідемічні заходи щодо попередження поширення цієї групи захворювань з урахуванням міжнародної практики.

До групи увійшли представники ЦГЗ, Міністерства охорони здоров’я України, Національно медичного університету ім. О. О. Богомольця, Олександрівської клінічної лікарні м. Києва та Медичної мережі «Добробут».

Серед першочергових завдань робочого плану діяльності групи:

  • розробка Порядку епідеміологічного нагляду за хворобами, спричиненими бета-гемолітичним стрептококом групи А;
  • підготовка пропозицій щодо удосконалення нормативно-правових актів з підвищення ефективності надання медичної допомоги пацієнтам з гострим тонзилітом, гострою ревматичною лихоманкою та хронічною ревматичною хворобою серця.

З метою долучення до робочої групи з удосконалення епідеміологічного нагляду за хворобами, спричиненими бета-гемолітичним стрептококом групи А, звертайтеся до ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Інші новини