Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Форум зацікавлених сторін щодо погодження Національного звіту за 2016 рік
29.03.2017
20:20

Форум зацікавлених сторін щодо погодження Національного звіту за 2016 рік

В червні місяці 2016 року на 70 сесії Генеральній асамблеї ООН прийнята Політична декларація з питань ВІЛ/СНІДу "Прискореними темпами до активізації боротьби з ВІЛ та припинення епідемії СНІДу до 20130 року"( далі-Політична декларація). Це означає підтримку уже існуючого прогресу у досягненні Цілей  тисячоліття та мобілізацію зусиль і спрямування  вектору дій на досягнення амбітних Цілей сталого розвитку щодо подолання епідемії ВІЛ-інфекції до 2030 року.

Україна у відповідь на нові виклики та вимоги програми Глобального моніторингу Політичної декларації у 2017 році в сьомий раз підготувала до секретаріату ЮНЕЙДС Національний звіт за 2016 рік та Спільний інструмент звітності ВООЗ, ЮНІСЕФ і ЮНЕЙДС

В країні основними тенденціями епідемії ВІЛ протягом 2014-2016 років були зниження частоти реєстрації випадків інфікування ВІЛ  у молодих осіб 25-49 років та зменшення захворюваності на ВІЛ-інфекцію серед даної вікової групи, зменшення нових випадків інфікування ВІЛ серед людей, які вживають ін’єкційні наркотичні речовини (ЛВІН), зниження рівня передачі ВІЛ від матері до дитини та стабілізація значень показників захворюваності на СНІД та смертності від СНІДу.

Звіт України за дорученням Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу готувався  ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» за організаційної підтримки ЮНЕЙДС.

За період підготовки проекту Національного звіту за 2016 рік фахівцями ЦГЗ була проведена активна робота щодо формування описової частини звіту, валідності 49 показників з 68, запропонованих для країн-членів ООН, заповнення Он-лайнової платформи звітності, оновлення оціночних даних чисельності ЛЖВ, які були використані при звітуванні та підготовки розгляду отриманих результатів широким загалом партнерів, залучених до національної відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні.

Обговорення ключових індикаторів Національного звіту 2016 р. відбудеться під головуванням Генерального директора ЦГЗ Наталії Нізової на широкому Форумі зацікавлених сторін 31 березня 2017р. об 11.00 годині в ЦГЗ, за адресою м. Київ, пр. Степана Бандери, 19, 3 поверх, каб. 308.

Учасникам буде представлено найбільш повний та вичерпний огляд відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні за показниками Глобального моніторингу ВІЛ за 2016 р.

Ознайомитись з  проектом звіту можна за посиланням (для входу на платформу необхідно ареєструватись):
https://aidsreportingtool.unaids.org .

Для підтвердження своєї участі в обговоренні звіту прохання надіслати свої контактні дані (П., І, Б), назва організації на електронну адресу sorokair@ukr.net до 15.00 год. 30 березня 2017року.

Інші новини