Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Громадське обговорення проекту розпорядження КМУ «Про схвалення Стратегії розвитку національної системи крові»
05.05.2018
09:00

Громадське обговорення проекту розпорядження КМУ «Про схвалення Стратегії розвитку національної системи крові»

2 травня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку національної системи крові».

Проект передбачає реалізацію низки заходів, спрямованих на розв’язання проблем у сфері забезпечення та доступу до компонентів донорської крові.

В ході реалізації стратегії розвитку системи крові планується впровадження сучасних технологій заготівлі, переробки донорської крові на компоненти, тестування, зберігання та її розподілу.

Також буде введено системи управління якістю та гемонагляду. Передбачено також процеси підготовки та навчання медичного персоналу, для запобігання поширенню трансфузійно-трансмісивних інфекцій та надання трансфузіологічної допомоги населенню з використанням якісних та безпечних компонентів донорської крові.

Крім того, стратегія визначає підходи та засади управління, безпеки та стабільності функціонування національної системи крові через належну організацію роботи, що передбачає централізоване управління та належне державне фінансування.

Ознайомитись із проектом розпорядження, стратегією розвитку національної системи крові та пояснювальною запискою  можна на офіційному сайті МОЗ за посиланням: http://moz.gov.ua/article/public-discussions/proekt-rozporjadzhennja-kabinetu-ministriv-ukraini%C2%A0pro-shvalennja-strategii-rozvitku-nacionalnoi-sistemi-krovi

Зауваження та пропозиції приймаються у письмовому або електронному вигляді протягом 15 днів з дня опублікування на адреси:

Міністерство охорони здоров'я України 01601, Київ, вул. М. Грушевского, 7, контактна особа: Гаврилюк А., e-mail: tom166@moz.gov.ua

ДУ «Центр громадського здоров’я» Міністерства охорони здоров'я України 04071, м. Київ, вулиця Ярославська, 41, контактна особа: Славінська І., тел.: +380 44 425 43 54, e-mail: i.slavinska@phc.org.ua

Інші новини