Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Керівники програм імунізації з регіонів та фахівці Центру пройшли тренінг від Всесвітньої організації охорони здоров’я
10.10.2017
16:40

Керівники програм імунізації з регіонів та фахівці Центру пройшли тренінг від Всесвітньої організації охорони здоров’я

Низькі рівні охоплення щепленнями протягом останніх  трьох років ставлять Україну під загрозу спалахів інфекційних захворювань, яких можна уникнути завдяки вакцинації.

Уже зараз спостерігаємо спалах кору – за перші 8 місяців 2017 року 1627 людей захворіло на кір, більшість із них діти.

Підвищення рівня охоплення щепленнями є пріоритетним для уряду завданням, а також питанням національної безпеки.

Для успішного управління програмою імунізації необхідними елементами є: належна організація процесів щодо планування потреб, управління логістикою, холодовим ланцюгом, вакцинами та матеріалами для безпечних ін’єкцій, моніторинг, нагляд та оцінка послуг з імунізації, підготовка мікропланів для імунізації на рівні районів, епіднагляд, комунікації та промоція імунізації.

Саме ці теми були у фокусі вивчення на тренінгу, організованому Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)  на початку жовтня на прохання Центру для керівників середньої ланки програми імунізації з регіонів України та фахівців відділу стратегії імунізації Центру.

Учасники працювали за програмою ВООЗ «Захворювання, що запобігаються за допомогою вакцин та імунізація» під керівництвом міжнародних фасилітаторів з Міжнародного дитячого центру в Туреччині.

Важливим результатом тренінгу стало налагодження комунікації фахівців відділу стратегії імунізації Центру з керівниками програми імунізації на регіональному рівні, що сприятиме подальшій співпраці задля спільної мети – охоплення 95% населення щепленнями від вакцинокерованих захворювань.

Інші новини