Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Консультації з адаптації та локалізації порядку денного з питань розвитку до 2030 року та 17 цілей сталого розвитку в Україні
07.07.2016
11:59

Консультації з адаптації та локалізації порядку денного з питань розвитку до 2030 року та 17 цілей сталого розвитку в Україні

5-6 липня 2016 року Міністерством економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Організації Об’єднаних Націй в Україні проведено Консультації з адаптації та локалізації порядку денного з питань розвитку до 2030 року та 17 цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні.

17 ЦСР було згруповано за 4 напрямами: стале економічне зростання і зайнятість; справедливий соціальний розвиток; ефективне, підзвітне та всеохоплююче управління і справедливість для всіх; екологічна рівновага та розбудова стійкості.

Під час заходу проходило обговорення окремих завдань ЦСР та вибір завдань, релевантних для України. У ході роботи з оцінки ЦСР було досягнуто спільного розуміння щодо актуальності та релевантності відповідних завдань у контексті національного розвитку України, запропоновано внесення змін у редакції окремих завдань.

Результати обговорення планується інтегрувати у національну доповідь щодо ЦСР, що об'єднає рекомендації з реалізації цілей в Україні та їх інтеграції у процеси розробки національних планів, стратегій та програм.

У заході взяли участь експерти державних установ, наукових кіл, неурядових організацій, ООН. Від ДУ "Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України" у консультаціях взяли участь Щербінська Алла Михайлівна, професор, заступник директора з питань профілактичної діяльності, досліджень та ресурсного розвитку  та Алексєєва Альона Іванівна, лікар-епідеміолог Центру моніторингу та оцінки виконання програмних заходів. 

 

Інші новини