Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Нарада щодо змін до нормативних документів у сфері епіднагляду за ВІЛ/СНІДом в Україні
07.09.2018
20:00

Нарада щодо змін до нормативних документів у сфері епіднагляду за ВІЛ/СНІДом в Україні

4 – 7 вересня 2018 року у м. Буча під Києвом відбулась зустріч фахівців національного та регіонального рівнів у сфері епідеміологічного нагляду за ВІЛ/СНІД, моніторингу і оцінки, представників міжнародних та громадських організацій з обговорення та узгодження змін до нормативно-правових актів з питань епідеміологічного нагляду за ВІЛ/СНІДом відповідно до міжнародних рекомендацій та національних стратегій протидії епідемії ВІЛ-інфекції.

Учасники семінару-наради розглянули проекти нормативних документів, якими передбачено внесення змін до організації епіднагляду за ВІЛ/СНІДом, стратегії тестування на ВІЛ, зміни до переліку та критеріїв визначення груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, форм первинної облікової документації і звітності з питань епідеміологічного нагляду.

Зустріч відбулась в рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я», що впроваджується Центром громадського здоров’я, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), в рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR) та Проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

Захід є важливим кроком на шляху розбудови сучасної системи епіднагляду за ВІЛ/СНІДом та національної стратегії у сфері протидії епідемії ВІЛ-інфекції в Україні. Наближення національної системи громадського здоров’я до міжнародних стандартів вимагає прийняття рішень в частині удосконалення нормативної бази, що регулює організацію епіднагляду за ВІЛ/СНІДом,  впорядковує систему обліку та звітності, порядок надання послуг з тестування на ВІЛ тощо. 

Інші новини