Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представники Центру обговорили напрямки співпраці із Американською торговельною палатою України
14.08.2017
17:28

Представники Центру обговорили напрямки співпраці із Американською торговельною палатою України

Центр громадського здоров’я МОЗ України бере активну участь у реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров'я.  Для обговорення ролі Центру громадського здоров’я у реалізації заходів Концепції 14 серпня відбулась зустріч Комітету з питань охорони здоров’я Американської торговельної палати України та представників Центру. У ній взяли участь Генеральний директор Центру  Наталія Нізова, заступник директора з координації програмних заходів та стратегічного розвитку Ігор Кузін, начальник відділу управління проектами та міжнародного співробітництва Віталій Каранда та начальник відділу управління лікарськими засобами та виробами медичного призначення Сергій Страшук.

Доктор Наталія Нізова розповіла про основні стратегічні напрямки діяльності Центру, наявні виклики на шляху переходу від пострадянської до сучасної системи громадського здоров’я, що ґрунтується у тому числі й на принципах соціально-відповідального бізнесу. Загалом, зустріч відбулася у форматі дискусії навколо пріоритетних завдань Центру, зокрема реформи системи громадського здоров’я, перегляду підходів та стратегій до епідеміологічного нагляду, гармонізації нормативно-правових актів країни відповідно до вимог ЄС, тощо. Окреме місце відвели темі створення Національної закупівельної агенції , питанню створення реєстрів пацієнтів у сфері протидії неінфекційним захворюванням, впровадження нового переліку основних лікарських засобів, порядку внесення змін та доповнень до нього.

Учасники зустрічі погодились, що виконання міжнародних зобов’язань держави, зокрема, щодо розширення доступу пацієнтів до лікування ВІЛ/СНІДу є неможливим без спільних зусиль урядового та неурядового секторів, а також бізнес-спільноти. 

Інші новини