Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Важливим є психічне здоров’я працівників, які готуються вийти на роботу.
13.05.2020
16:44

Психічне здоров’я і робота

До 15 травня в Україні триває Європейський тиждень громадського здоров’я. Отож не забуваймо про заходи безпеки під час послаблення карантину та майбутнього виходу з нього. Зокрема, важливим є психічне здоров’я працівників, які готуються вийти на роботу. Тому працедавцям варто подбати про створення оптимальної атмосфери для співробітників.

Підтримуйте соціальні зв’язки

Налагодьте комунікації. Це допоможе працівникам відчувати причетність до команди і взаємну підтримку.

Пам’ятайте про час роботи і відпочинку

Співробітникам, що працюють дистанційно, варто нагадувати про перерви в роботі та їх завершення у певний час. Надмірне перебування за комп’ютером може зашкодити фізичному та психічному здоров’ю. Цього принципу бажано дотримуватися і працівникам, які поступово повертаються до роботи в офісі. Їм буде потрібен час, щоб перелаштуватися на офісний графік.

Будьте відкритими та чесними

Інформуйте працівників про плани розвитку та адаптування вашої організації до змін, пов’язаних із пандемією COVID-19.

Розпізнавайте ознаки стресу

Це допоможе вчасно підтримати колег. Зниження активності, головні болі, безсоння і дратівливість — лише деякі ознаки, на які слід звернути увагу.

Підтримуйте колектив

Якщо у компанії є можливості для психологічної підтримки, розвантаження, було б добре періодично розповідати про це працівникам. Якщо таких можливостей немає, варто розмістити на видному місці контактну інформацію гарячих ліній, організацій, які надають психологічну допомогу.

Заохочуйте корисні звички та активності

Можна організувати спільні щоденні фізичні заняття — онлайн або у спеціальному приміщенні на території офісу чи поблизу. Також корисними є дихальні практики. Їх можна виконувати безпосередньо за робочим місцем. Щоденні дихальні вправи можуть допомогти боротися зі стресом.

Можна запровадити традицію спільного перегляду фільмів, а потім обмінюватися враженнями онлайн чи проводити корпоративні вікторини.

Гарантуйте безпечні умови праці

Працівники можуть відчувати психологічний тиск через карантинні заходи. Важливо створити безпечні умови для роботи в офісі: регулярно дезінфікувати приміщення, дотримуватися соціальної дистанції, нагадувати працівникам про етикет кашлю та чхання, а також важливість щоденних фізичних вправ.

Інші новини