Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Реформування в Управлінні медичного забезпечення державної пенітенціарної служби: нарада за участю фахівців Центру
30.11.2016
16:01

Реформування в Управлінні медичного забезпечення державної пенітенціарної служби: нарада за участю фахівців Центру

30 листопада 2016 року фахівці Центру громадського здоров’я, Генеральний директор Центру Наталія Нізова, радник Генерального директора з питань лікування та профілактики ВІЛ/СНІДу та вірусних гепатитів Лариса Гетьман та радник з питань лікування та профілактики туберкульозу Яна Терлєєва взяли участь у нараді з начальниками медичних частин слідчих ізоляторів та установ виконання покарань  державної пенітенціарної служби України Міністерства юстиції України.

З привітальним словом до учасників наради звернувся Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов  та підкреслив, що проведення реформування в Управлінні медичного забезпечення державної пенітенціарної служби є вкрай важливим питанням та потребує зусиль з боку всіх учасників процесу реформування.

 У своєму виступі Наталія Нізова наголосила, що наразі у системі  медичних частин слідчих ізоляторів та установ виконання покарань  державної пенітенціарної служби існує невідповідність міжнародним стандартам та низка проблем та недосконалостей. Метою наради є акцентуація проблем та визначення кроків вдосконалення виявлення та лікування соціально небезпечних захворювань, таких як  ВІЛ/CНІД та туберкульоз. Не менш важливим завданням  є розбудова адекватної системи захисту населення та забезпечення системи епідеміологічної  безпеки в Україні.  Наталія Нізова  також підкреслила важливість відновлення діяльності громадських рад слідчих ізоляторів. Було винесено пропозицію виписати та  надіслати бачення органу – громадська рада та зазначити необхідність залучення додаткових ресурсів за цією потребою.

 

З презентаціями про  основні напрямки та реалізацію завдань та заходів Гранту Глобального Фонду у Державній пенітенціарній службі України виступили фахівці Центру громадського здоров’я України Лариса Гетьман та Яна Терлєєва.

Інші новини