Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Сьогодні розпочався тиждень безпеки дорожнього руху
21.05.2018
18:45

Сьогодні розпочався тиждень безпеки дорожнього руху

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), дорожньо-транспортний травматизм є восьмим у переліку причин смертності у світі, головної причиною смертності молоді у віці 15-29 років та другою – серед дітей у віці від 5 до 14 років. Понад 43% загиблих є пішоходами й велосипедистами.

За показником смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод Україна посідає п’яте місце в Європі.

У 2017 році зареєстровано 19 534 травм внаслідок дорожньо-транспортних пригод. У порівнянні із 2010 роком кількість дорожньо-транспортних пригод на дорогах України зросла у п’ять разів, а кількість постраждалих в них дітей – майже вдвічі.

За сьогоднішніх прогнозів до 2030 року, без вжиття невідкладних заходів, дорожньо-транспортні пригоди можуть стати однією з п’яти провідних причин смертності людей у світі.

З 21 по 27 травня Український науково-дослідний інститут медицини транспорту МОЗ України в партнерстві з Центром громадського здоров’я МОЗ України проводить Тиждень безпеки дорожнього руху.

Тиждень безпеки дорожнього руху розпочався сьогодні із освітнього заходу на базі спеціалізованої школи №16 міста Києва, де проведено інтерактивну презентацію-тренінг «Навчання для майбутнього: формування навичок безпечної поведінки на дорозі», створено декілька станцій під загальною назвою «Безпечний шлях у життя починається з правил безпеки», на яких надана можливість ознайомитись із правилами поведінки у разі настання нестандартних ситуацій на дорозі, зрозуміти, як себе поводити та отримати базові знання з домедичної допомоги.

Ознайомитись із усіма заходами Тижня безпеки дорожнього руху можна за посиланням:

https://www.facebook.com/tbdrua/?hc_ref=ARQk0_zkutHgyeIZ0CnobAH1M0r33WbtW_0npuq5VmixBLNVvhCEU6teHMnkP9HAoI4&fref=nf

Бережіть себе, дотримуйтесь правил безпеки на дорогах!

Інші новини