Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У другий тиждень епідсезону захворюваність на грип та ГРВІ на 31,9% нижча від епідемічного порога
16.10.2024
09:44

У другий тиждень епідсезону захворюваність на грип та ГРВІ на 31,9% нижча від епідемічного порога

За другий тиждень епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ захворіло 118 572 особи, з них 73 396 – діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 329,1 на 100 000 населення.

 Перевищення епідемічного порога низького рівня зареєстровано в Тернопільській області. В інших регіонах України ситуація стабільна, спостерігається передепідемічний рівень.

Найбільш інтенсивно епідемічний процес із захворюваності на ГРВІ, в тому числі грипу та COVID-19, проявився серед дітей віком до 17 років — їхня питома вага серед загальної кількості захворілих становить 61,9%.

Коментуючи наведені дані, Генеральний директор Центру громадського здоров’я, доктор медичних наук Михайло Росада зазначив, що показники є на 32% нижчими від епідемічного порога, розрахованого для України, і на 3,6% перевищують аналогічний показник минулого тижня, що є очікуваним для цього періоду. Крім того Михайло Росада нагадав, що найефективнішою профілактикою COVID-19 і грипу є вакцинація.

Щеплення від COVID-19 можна отримати безоплатно, звернувшись до пункту щеплень, або до свого сімейного лікаря. Проти грипу можна вакцинуватися самому або подарувати захист рідним, придбавши вакцину в аптечних пунктах,

 або звернувшись до закладу охорони здоров’я, де надається послуга з вакцинації.

Михайло Росада також нагадав, що наразі в Україні тривають додаткові заходи з посилення імунізації проти кашлюку, дифтерії, правця для груп населення, які пропустили планову вакцинацію за Календарем профілактичних щеплень. У рамках додаткових заходів усі, хто пропустив планові щеплення, можуть отримати їх безкоштовно. Для цього потрібно звернутися до сімейного лікаря, терапевта або до найближчого закладу охорони здоров’я.

Інші новини