Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Удосконалення системи моніторингу та оцінки програми профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні
14.09.2018
11:30

Удосконалення системи моніторингу та оцінки програми профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні

10–11 та 12–13 вересня 2018 р. у Києві відбулися два тренінги з упровадження інформаційної системи моніторингу та оцінки програми профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні (ІС ППМД). Участь у заходах взяли акушери-гінекологи, педіатри та інші фахівці обласних і міських центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, центрів громадського здоров’я.

ІС ППМД прискорить запровадження в Україні дієвих інструментів для унеможливлення передача ВІЛ від матері до дитини. Головним завданням ІС ППМД є автоматизація збирання статистичних даних у системі моніторингу та оцінки заходів із попередження вертикальної трансмісії ВІЛ. Це допоможе ефективніше використовувати дані на різних організаційних рівнях — національному, регіональному, місцевому. У майбутньому передбачено також обмін даними між ІС ППМД і медичною інформаційною системою «ВІЛ-інфекція в Україні».

Тренінги було організовано за ініціативою ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ВБО «Час Життя Плюс». Тренерами виступили представники розробника ІС ППМД — ТОВ «Інститут розробки інформаційних систем» та ЦГЗ.

Протягом двох днів кожного тренінгу учасники набули практичних навичок роботи з інформаційною системою ІС ППМД, узгодили зміни до наказу МОЗ України від 3.08.12 № 612 «Про затвердження форм первинної облікової документації та звітності з питань моніторингу заходів профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини» та обговорили подальші організаційні заходи з упровадження ІС ППМД.

Інші новини