Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Україна активно реалізує заходи щодо підтримки статусу країни, вільної від поліомієліту на 2017-2020 роки
10.08.2017
17:30

Україна активно реалізує заходи щодо підтримки статусу країни, вільної від поліомієліту на 2017-2020 роки

Україна докладає усіх зусиль, аби підтримати статус вільної від поліомієліту і разом із усією світовою спільнотою подолати це захворювання назавжди. Центр громадського здоров’я  також активно долучається до заходів по боротьбі з поліомієлітом.

10 серпня 2017 року відбулася перша зустріч робочої групи за участі фахівців Центру та запрошених експертів, зокрема, представників Міністерства охорони здоров’я, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, ГО «Батьки за вакцинацію».

Робоча група працюватиме над переглядом наказу МОЗ України «Про посилення заходів щодо попередження захворювань на поліомієліт в Україні».

Довідка:
Поліомієліт –  це  дуже заразне і часом смертельне захворювання, спричинене вірусом, що вражає нервову систему. Поліовірус поширюється від людини до людини через випорожнення та слину,  якими забруднено їжу та воду. Поліомієліт зазвичай вражає дітей віком до 5 років. Однак він може паралізувати чи навіть забрати життя дитини будь-якого віку, якщо вона не пройшла повний курс вакцинації. Ліків від поліомієліту не існує, однак його можна попередити за допомогою імунізації. Поліовакцина, застосована відповідно до національного календаря щеплень, може захистити дитину на все життя.

Вакцинація дітей для профілактики поліомієліту проводиться за віком 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців, 6 років та 14 років.

Якщо ви або ваша дитина пропустила планове щеплення  - зверніться до свого лікаря за консультацією. 

Інші новини