Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Одесі проходить навчання з протидії туберкульозу для громадських організацій
06.07.2018
13:00

В Одесі проходить навчання з протидії туберкульозу для громадських організацій

5-6 липня в Одесі проходить семінар «Зміцнення Національної програми з протидії ТБ в Україні шляхом співпраці з громадськими організаціями (ГО) та іншими надавачами соціальних послуг в Україні».

Мета заходу - об’єднати зусилля зацікавлених сторін для ефективної протидії ТБ на рівні громад.

Участь в роботі семінару беруть представники Міністерства соціальної політики України, протитуберкульозної служби та неурядового сектору Одеського регіону, МБФ «Альянс громадського здоров’я», МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», Європейська коаліція по боротьбі з ТБ правління TBEC, БО "TBpeopleUkraine".

Семінар організовано Центром громадського здоров’я м. Одеса, МБФ «Альянс громадського здоров’я», МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», Європейська коаліція по боротьбі з ТБ.

Учасники семінару обговорять специфіку роботи громадських організацій в сфері протидії туберкульозу, обмеження в їхній роботі та приклади успішної практики. Також представники ГО відпрацюють алгоритми взаємодії між посадовцями департаментів соціального захисту, соціальних служб, лікарями та фахівцями сфери охорони здоров'я та обговорять їх функції.

Окремим завданням для учасників заходу стане обговорення можливих джерел фінансування заходів ГО та планування подальших дій.

Центр громадського здоров’я представляє Яна Терлеєва, завідувач Центру контролю за соціально небезпечними хворобами та та Олександ Мацьков, координатор програм лікування туберкульозу ЦГЗ. Вони ознайомить учасників семінару із  презентацією щодо ситуації з ТБ в Україні та курсом реформи протитуберкульозної служби.

Інші новини