Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні вперше впровадять світовий досвід національних рекомендацій зі здорового харчування
11.12.2017
15:17

В Україні вперше впровадять світовий досвід національних рекомендацій зі здорового харчування

З огляду на виклики, що постають перед системою громадського здоров’я, нового значення набувають такі прості, але доступні для кожного українця рішення як здоровий спосіб життя та корисні харчові звички. Саме завдяки таким базовим знанням часто вдається попередити виникнення захворювань.  Вперше за роки незалежності в Україні будуть презентовані рекомендації зі здорового харчування для громадськості, що розроблені на основі практик провідних країн світу та офіційно схвалені МОЗ України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.

Офіційна презентація національних рекомендацій та тарілки здорового харчування МОЗ України відбудеться 13 грудня о 16:00. Детальніше про збалансований щоденний раціон, перелік необхідних організму продуктів, розмір порцій та інші поради в харчуванні розповідатимуть:

  • Наталя Півень, начальник управління громадського здоров’я МОЗ України
  • Владислав Збанацький, заступник генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України
  • Олег Швець, автор рекомендацій, президент Асоціації дієтологів України

Гості заходу отримають можливість переконатися на практиці, наскільки легко в житті дотримуватися порад дієтологів та лікарів, особливо в період новорічних свят. Відомий кухар та гастроексперт Євген Клопотенко підготував рецепти звичних та улюблених страв, які завдяки невеликим змінам у рецептурі стали більш корисними для організму.

Кулінарний майстер-клас від Євгена та дегустація страв з новорічного меню остаточно переконають кожного, що здорова їжа може бути простою та смачною.

Запрошуємо журналістів 13 грудня о 16:00 в One Philosophy Space за адресою: вул. Сагайдачного, 33.

Акредитація ЗМІ за телефоном +380 (95) 285 22 36 або через електронну пошту yivashchenko@be-it.com.ua. Контактна особа Юлія Іващенко.

Інші новини