Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
19.04.2019
14:09

Відбулася заключна зустріч зацікавлених сторін Проекту міжнародної технічної допомоги HRSA/PEPFAR

Сьогодні відбулася заключна зустріч зацікавлених сторін Проекту міжнародної технічної допомоги «Центр міжнародних партнерств» (HRSA/PEPFAR) в Україні Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я та навчально-практичний семінар з міжнародною участю «Створення національної системи крові в Україні: ключові питання реформ, сталість подальшого розвитку та обмін досвідом».

На зустрічі розглядалися досягнення Проекту «Центр міжнародних партнерств» (HRSA/PEPFAR) в Україні, обговорили питання реформ щодо створення національної системи крові в Україні на основі керівних принципів ЄС, форми практичної підготовки лікарів у системі післядипломної освіти тощо.

Керівник відділу безпеки крові та донорства ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ірина Славінська розповідала про перші етапи реалізації Стратегії розвитку національної системи крові в Україні: «важливо чітко визначити та донести до всіх спеціалістів системи крові, які ж будуть перші кроки держави щодо реалізації стратегії розвитку національної системи крові. Адже спільними зусиллями на державному та місцевих рівнях ми зможемо досягнути результату, що призведе до доступності та якості компонентів крові. 

Ірина Славінська подякувала присутнім за співпрацю та оперативність кожного головного лікаря центру крові, що вже допомагають у вирішенні проблем і долучаються до дискусії, піднімаючи важливі питання розвитку системи крові. 

Серед організаторів заходу Кафедра гематології та трансфузіології національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Департамент охорони здоров’я Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та КНП «Київський міський центр крові».

PEPFAR об'єднує зусилля для надання рятувальних послуг у країнах, які найбільше постраждали від ВІЛ/СНІДу, а також намагається контролювати пандемію. Це відомий бренд участі уряду США у галузі охорони здоров'я, розвитку, безпеки та дипломатії, який не має аналогів у спроможності забезпечити чіткі, вимірні та трансформаційні результати.

Інші новини