Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Вірусний гепатит С: спільні зусилля у лікуванні хворих
12.05.2015
23:27

Вірусний гепатит С: спільні зусилля у лікуванні хворих

12 травня 2015 року відбулася робоча зустріч щодо розширення доступу до лікування вірусного гепатиту С за участі заступника Міністра охорони здоров’я І. Перегінця та представників  державних та громадських організацій по боротьбі з ВІЛ\СНІД*. Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» на заході була присутня професор, д.м.н. Наталя Миколаївна Нізова.

Метою зустрічі стало обговорення питань щодо забезпечення доступу хворих до лікування вірусного гепатиту С з використанням сучасних, ефективних та безпечних препаратів прямої дії софусбовір та ледіпасвір.

На сьогоднішній день МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» вже розпочав першу в Україні програму щодо лікування вказаними препаратами для пацієнтів з ко-інфекцією ВІЛ/ВГС з подальшим розширенням програми на представників групи ризику не інфікованих ВІЛ.

Учасники зустрічі обговорили перспективи та необхідні кроки щодо співпраці між всіма зацікавленими сторонами в напрямку подальшого розширення доступу пацієнтів з вірусним гепатитом С до лікування під керівництвом  МОЗ України.

*У зустрічі взяли участь: ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» (УЦКС), компанії Gilead Sciences, Inc., ДУ «Інститут епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л. В.Громашевського НАМН України» та представники неурядового сектору  МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та БФ "Пацієнти України".

Інші новини