Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Візит до України основного реципієнта гранту Глобального фонду в Республіці Білорусь
03.02.2016
11:33

Візит до України основного реципієнта гранту Глобального фонду в Республіці Білорусь

1-2 лютого з дружнім візитом у рамках обміну досвідом з реалізації грантів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» відвідали колеги з Білорусі - ДУ «Республіканський науково-практичний центр медичних технологій, інформатизації, управління та економіки охорони здоров'я». 

Вперше основним реципієнтом гранту Глобального фонду в Білорусі стала державна установа, тому досвід УЦКС, який з 2012 року впроваджує гранти ГФ в Україні, став критично важливим та корисним для розуміння організації операційних, фінансових та адміністративних процесів реалізації гранту.

ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» на сьогодні визначений Національною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу  як основний виконавець (реципієнт) грантів ГФ. Програма гранту ГФ, яка наразі реалізується в Україні, направлена на сприяння розбудові сталої системи охорони здоров’я для розширення масштабів і посилення інтеграції послуг комплексної профілактики ВІЛ/СНІД, лікування, догляду та підтримки, дотримання гендерної рівності та рівного доступу до послуг для представників уразливих груп та людей, які живуть з ВІЛ.

Під час робочих зустрічей учасники візиту обговорили з керівництвом УЦКС механізми ефективного управління грантом Глобального Фонду, а також організації роботи з імплементації заходів проекту ГФ в державну систему охорони здоров'я Білорусі та України.   

Інші новини