Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ВООЗ навчив, як лікувати ув’язнених від туберкульозу новими препаратами
26.06.2019
14:41

ВООЗ навчив, як лікувати ув’язнених від туберкульозу новими препаратами

Навчання відбулося у місті Баку з 16 по 21 червня 2019 року. 

У тренінгу взяли участь лікарі з України, Туркменістану та Білорусі. Українська делегація була найчисельнішою - тренінг ВООЗ в Азейбарджані відвідали лікарі спеціалізованих туберкульозних лікарень Державної кримінально-виконавчої служби України, фахівці Центру охорони здоров’я ДКВС України та Центру громадського здоров’я України.  

Метою тренінгу було навчити фахівців медичної пенітенціарної системи лікування в’язнів інноваційними протитуберкульозними препаратами. 

В рамках навчання, українські медики відвідали установи відбування покарань, зокрема спеціалізовану лікувальну установу для засуджених хворих на туберкульоз, де ознайомилися з організацією скринінгу на туберкульоз при вході в пенітенціарну систему, проведенні масового скринінгу на туберкульоз, організації діагностики та лікування, впровадження заходів інфекційного контролю.

Тренінг відбувся в  рамках програми Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією «Прискорити темпи зменшення рівня захворюваності на туберкульоз та ВІЛ за рахунок забезпечення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики і лікування туберкульозу, шляхом розширення доказової медичної профілактики, діагностики та лікування ВІЛ та створення стійкої та життєздатної системи охорони здоров'я».


 

Інші новини