Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Впровадження альтернативної моделі лікування  хворих на туберкульоз в Запорізькій області
09.09.2015
17:59

Впровадження альтернативної моделі лікування хворих на туберкульоз в Запорізькій області

9 вересня 2015 року в м.Запоріжжя відбувся круглий стіл за участі  експертів Світового банку, Представництва Проекту HOPE в Україні, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», Запорізької обласної ради, Департаменту охорони здоров’я  Запорізької ОДА та комунальної установи  «СТМО «Фтизіатрія» ЗОР з метою обговорення перспектив співпраці в рамках пілотування проекту з впровадження альтернативної моделі надання послуг хворим на туберкульоз  в Запорізькій області.

Фінансуватись проект буде Світовим Банком в рамках кредиту, наданого Україні в 2014 році, для реформування медичної служби. В цьому році планується виконання першої фази проекту, а саме збір та аналіз інформації щодо того, в якій амбулаторній моделі лікування хворих на ТБ є найбільша потреба. Тривалість першої фази проекту - з початку жовтня по кінця грудня 2015 року.

Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» у заході взяла участь заступник директора з організації протитуберкульозної допомоги Яна Терлеєва.

Інші новини