Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо до участі у відкритому конкурсі малих грантів — Open Calls
14.10.2022
11:01

Запрошуємо до участі у відкритому конкурсі малих грантів — Open Calls

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що Україна вперше стала учасником програми Європейського Союзу EU4Health.

У липні 2022 року Єврокомісія підписала угоду про приєднання України до програми EU4Health. Програма EU4Health була впроваджена у відповідь на пандемію COVID-19 для посилення готовності до кризових ситуацій у ЄС та покликана сприяти розв’язанню довгострокових проблем охорони здоров’я через створення міцніших, стійкіших і доступніших систем охорони здоров’я.

Угода про асоціацію до програми EU4Health надає представникам сфери охорони здоров’я та громадськості змогу на участь на рівних умовах із фондами країн ЄС та асоційованих країн.

Програма EU4Health триватиме до 2027 року та охоплює чотири напрями: профілактику захворювань, готовність до криз, системи охорони здоров’я й цифрові технології, приділяючи особливу увагу онкологічним захворюванням.

Ця програма дає можливість узяти участь у конкурсі на отримання малих грантів у сфері охорони здоров’я.

Узяти участь можуть: наукові, академічні та навчальні заклади, освітні інститути, науково-дослідні інститути, лікарні, експертні мережі, приватні організації, органи влади та організації громадянського суспільства, асоціації медичних працівників, профспілки, пацієнтські організації (асоціації, фонди, неприбуткові та подібні організації), закупівельні організації, центральні закупівельні органи, приватні організації, національні та регіональні органи охорони здоров’я, експертні мережі та створені мережі у сфері громадського здоров’я.

Узяти участь та подати заявку можна за такими напрямами:

EU4H-2022-PJ- 4: Конкурс до підтримки структурованого діалогу на національному чи регіональному рівнях щодо державних закупівель у секторі охорони здоров’я (бюджет 5 мільйонів євро) http://surl.li/dhgkm

EU4H-2022-PJ-11: Конкурс пропозицій щодо НІЗ — серцево-судинні захворювання та діабет (бюджет 5 мільйонів євро) http://surl.li/delsp

EU4H-2022-PJ-12: Конкурс пропозицій щодо профілактики раку та інших НІЗ — дії щодо детермінант здоров’я (бюджет 11 мільйонів євро) http://surl.li/delsp

EU4H-2022-PJ-14: Конкурс пропозицій для підтримки розгортання другої когорти міжспеціалізованої програми навчання з раку (бюджет 7 мільйонів євро) http://surl.li/delsz

Реестрація заявок на участь здійснюється на порталі Funding & tender opportunitiesSingle Electronic Data Interchange Area (SEDIA) за посиланням http://surl.li/delsh.

Важливі дати

Етап

Дата

Старт подачі заявок

З 15.09.2022

Закриття подання Call for proposal

21.02.2023

Оцінка

До травня 2023

Оголошення результатів окремими листами

До кінця червня 2023

Підготовка угод з переможцями

Вересень 2023

Підписання угод з переможцями

Жовтень 2023

Початок роботи

З дати підписання грантової угоди

 

Участь України в програмі дасть змогу підготувати систему охорони здоров’я України до європейських стандартів та полегшить секторальну інтеграцію України з Європейським Союзом.

Міністерство охорони здоров’я України запрошує до участі всіх охочих та зі свого боку готове консультувати та супроводжувати на етапах підготовки та подачі заявок.

З усіх питань звертайтесь: EU4Health@phc.org.ua.

Відповіді на поширені запитання про участь у конкурсі

Інші новини