Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Засідання робочої групи з питань удосконалення організації лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні
05.10.2015
19:53

Засідання робочої групи з питань удосконалення організації лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні

1 жовтня 2015 року у Міністерстві охорони здоров’я України відбулося  засідання робочої групи з питань удосконалення організації лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні.

На засіданні робочої групи було обговорено питання щодо підготовки медико-технологічної документації з питань профілактики та лікування ВІЛ.

Представники ВООЗ та ЮНЕЙДС в України представили структуру єдиного Протоколу щодо ведення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні  (КіТ, діагностика, лікування, ведення в групах ризику, профілактика та інше),  зв'язок із моніторингом каскаду лікування  ВІЛ-інфекції відповідно рекомендацій ВООЗ «Консолідована стратегічна інформація з питань ВІЛ», 2015 і стратегії  UNAIDS «FAST TRACK», 2015.

Світлана Антоняк, керівник відділення СНІДу клініки ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України»,  представила порівняльну таблицю змін та доповнень до Клінічного протоколу антиретровірусної терапії ВІЛ-інфекції у дорослих та підлітків, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12.07.2010 р. №551 та презентацію щодо принципів початку антиретровірусної терапії.

Окрім того було обговорено питання щодо створення робочої групи щодо написання медико-технологічної документації з питань профілактики та лікування ВІЛ. Також на засіданні підіймалося питання ролі та місця первинної ланки в наданні медичної допомоги ВІЛ-інфікованим пацієнтам.

Інші новини