Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні працює близько 200 центрів вакцинації проти COVID-19
07.07.2021
18:16

В Україні працює близько 200 центрів вакцинації проти COVID-19

В Україні вже відкрилося 197 центрів масової вакцинації проти COVID-19, у яких щеплюють людей, що записалися до листа очікування через «Дію» або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Центри вакцинації відкриваються в спорткомплексах, на стадіонах, у виставкових і торгово-розважальних центрах, у школах, палацах культури, кінотеатрах, готелях, на заводах, у бізнес-центрах, банках та в медичних установах. Більшість цих центрів працює лише на вихідних, решта працює й у робочі дні.

У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою всіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.

Щеплення здійснюють мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech.

Такі центри відкриваються за ініціативою місцевої влади. Наразі вони вже є в усіх регіонах України, зокрема в Києві — 22 центри, у Дніпропетровській області — 20, у Львівській — 15, у Вінницькій — 15, у Київській — 16, у Херсонській — 14, в Одеській — 10, у Запорізькій — 9, у Чернівецькій — 9, у Чернігівській — 9, у Черкаській — 7, у Полтавській — 7, у Кіровоградській — 6, у Донецькій — 6, у Сумській — 6, у Закарпатській — 5, у Рівненській — 5, у Харківській — 5, у Волинській — 4; у Житомирській — 3, у Хмельницькій — 2, у Луганській — 2, у Тернопільській — 1, в Івано-Франківській — 1 та в Миколаївській — 1.

Міністерство охорони здоров’я закликає інші міста в цих регіонах наслідувати їхній приклад та обіцяє забезпечити такі центри вакцинами та персоналом, який пройшов тренінг зі щеплення проти COVID-19.

Для інформування населення про відкриття та роботу таких центрів, МОЗ спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), розробили брендингові матеріали: плакати, макети для білбордів та сітілайтів, вказівники для навігації всередині центрів та сувенірну продукцію. Усі матеріали можна отримати, звернувшись на електронну пошту — vac.covid19@phc.org.ua. Крім того, можна використовувати будь-які інформаційні матеріали, створені Комунікаційним центром вакцинації від COVID-19. Їх можна завантажити тут bit.ly/vac_covid19_info.

Перелік, дати та час роботи центрів масової вакцинації постійно оновлюються. Будь ласка, перевіряйте, чи працює потрібний вам центр у потрібний вам час на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інші новини