Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
12.01.2023
15:02

17 січня 2023 року пройде вебінар «Робота з автоматизованою Excel формою для моніторингу споживання антимікробних препаратів»

Запрошуємо долучитися представників закладів охорони здоров’я, центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та усім, хто дотичний до цієї теми. Під час вебінару будуть надані відповіді на запитання, які були попередньо отримані від представників закладів охорони здоров’я та інших зацікавлених сторін щодо проблем та перешкод, з якими вони стикаються при впровадженні моніторингу.

Дата: 17 січня 2023 року

Час: з 12:00 до 13:00 

Формат: Трансляція наживо на YouTube каналі розпочнеться вчасно й буде доступна до перегляду в будь-яких зручний для вас час.

На запитання відповідатиме Ігнат Гаврилов, фармацевт відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ЦГЗ. 

Антибіотикорезистентність вже давно стала пріоритетною проблемою ВООЗ. Загострює її нераціональне споживання антибіотиків. Аби розв'язувати проблему на рівні закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах, в Україні була розроблена Інструкція з впровадження адміністрування антимікробних препаратів в закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України 03 серпня 2021 року № 1614.

Згідно з Інструкцією у всіх лікарнях має бути впроваджено моніторинг споживання антимікробних препаратів. З метою спрощення роботи по збору даних запропонована автоматизована Excel форма, розроблена на основі додатка 8 Інструкції. 

Інші новини