Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
24.05.2022
12:11

Анонс тренінгу «Microsoft Excel та рутинний епіднагляд за ІПНМД»

З 1 січня 2022 року набрав чинності Порядок здійснення епідеміологічного нагляду та ведення обліку інфекційних хвороб, пов’язаних з наданням медичної допомоги, затверджений наказом МОЗ № 1614 https://bit.ly/3ecoLp5

Перелік ІПНМД, які підлягають рутинному епіднагляду в кожному окремому ЗОЗ, визначає госпітальний епідеміолог, але обов’язковому спостереженню підлягають:

  • катетер-асоційовані інфекцій кровотоку — КАІК;
  • катетер-асоційовані інфекції сечовивідних шляхів — КАІСВШ;
  • вентилятор-асоційовані пневмонії — ВАП;
  • інфекції області хірургічного втручання — ІОХВ.

На кожен випадок застосування інвазивного пристрою (внутрішньосудинного катетера, сечового катетера, інтубаційної трубки) та випадок проведення хірургічного втручання заповнюється відповідна форма збору даних. За потреби на одного пацієнта може бути заповнено кілька форм. Для зменшення обсягу паперових форм, спрощення збору та зберігання інформації, а також аналізу даних, можуть використовуватись електронні інструменти.

Для роз’яснення прикладів використання електронних інструментів під час збору даних в ході рутинного епіднагляду за ІПНМД, Центр громадського здоровʼя проведе онлайн-тренінг «Microsoft Excel та рутинний епіднагляд за ІПНМД».

26 травня 2022 року з 13:00 до 14:00. Запрошуємо представників закладів охорони здоров’я, центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та інших зацікавлених сторін взяти участь.

Учасників заходу просимо особисто зареєструватися до 18:00 25.05.2022 за посиланням: https://medata.phc.org.ua/uk/trainings/10455

Інші новини