Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Бюро ВООЗ в Україні запрошує українських виробників ЗІЗ подати заявки на тестування продукції у європейських лабораторіях
08.12.2020
16:12

Бюро ВООЗ в Україні запрошує українських виробників ЗІЗ подати заявки на тестування продукції у європейських лабораторіях

Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні ініціює проєкт із підтримки українських виробників засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), як-от респіратори FFP2/N95, одноразові медичні маски, текстильні багаторазові захисні маски.

У рамках проєкту локальні виробники ЗІЗ зможуть безкоштовно протестувати свою продукцію у європейській лабораторії, щоби підтвердити відповідність стандартам ВООЗ виготовлених в Україні засобів, які використовують для захисту від COVID-19.

Мета цього оцінювання — збільшити виробництво ЗІЗ в Україні відповідно до визнаних стандартів якості, а також дати змогу українським виробникам подавати заявки на тендери до ВООЗ та міжнародних партнерів.

Тестування відбуватиметься коштом ВООЗ у європейських сертифікованих лабораторіях. Виробнику необхідно лише оплатити логістичні витрати на доправлення зразків продукції до призначеної лабораторії.

Протестувати свою продукцію можуть виробники, які:

  • отримали сертифікат відповідності на медичний виріб, виданий національним органом
  • або заявили про відповідність визнаному стандарту виготовлених ЗІЗ, але не пройшли випробування у європейській сертифікованій лабораторії.

Щоби взяти участь у тестуванні, необхідно надіслати заповнені документи до бюро ВООЗ в Україні на адресу pakhnutovas@who.int. Кінцевий термін подання заявок — 13 грудня 2020 року.

Докладніше про вимоги для оцінювання ЗІЗ: https://cutt.ly/8hbWwVJ.

Інші новини