Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
11.11.2022
14:13

Центр громадського здоров’я навчає поліцейських моніторити законодавство про заборону куріння

11 листопада 2022 року фахівці Центру громадського здоров’я провели навчальний семінар для поліцейських із Департаменту патрульної поліції та Департаменту превентивної діяльності.

Мета навчання — посилити міжгалузеве співробітництво у сфері боротьби проти тютюну на національному та регіональному рівнях.

Навчальна програма побудована на основі посібника «Повноваження поліції у захисті населення від шкоди тютюнових виробів та електронних пристроїв для куріння». Цей посібник розробили фахівці та консультанти Центру громадського здоров’я.

Документ ґрунтується на оновлених нормах українського законодавства, містить опис дій поліцейських щодо моніторингу законодавства про заборону куріння, а також опис заходів, які необхідно зробити в разі виявлення порушень. У тому числі включає розділи про незаконну торгівлю, заборону реклами та продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

Для зручного використання для поліцейських також розроблено буклет щодо дій поліції у разі виявлення порушень антитютюнового законодавства.

Захід відбувся та матеріали розроблені в рамках проєкту «Посилення антитютюнових заходів в Україні» за підтримки Міжнародного Фонду із боротьби з туберкульозом та захворюваннями легень (The UNION).

Інші новини