Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У національний класифікатор професій внесено професії «Фахівець з громадського здоров’я» та «Фахівець з довкілля та здоров’я»
26.08.2020
15:40

Центр громадського здоров’я розробив пропозиції до Класифікатора професій

Щоб упорядкувати назви посад працівників системи громадського здоров’я, узгодити їх з нормативами ЄС та на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я, Центр громадського здоров’я розробив пропозиції до Класифікатора професій.  

Пропозиції Центру громадського здоров’я затверджені Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з 18 серпня 2020 року. Наразі в Україні професії «Фахівець з громадського здоров’я» та «Фахівець з довкілля та здоров’я» внесено до національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»  (розділ 2 «Професіонали», код 2225.2, підклас «Професіонали в галузі медико-профілактичної справи», професійне угруповання «Лікарі, фахівці в галузі медико-профілактичної справи»).

З повним текстом наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18 серпня 2020 р. № 1574 «Про затвердження Зміни № 9 до національного класифікатора ДК 003:2010» можна ознайомитися за посиланням.

Інші новини