Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я  розширює співпрацю з БО «Вільна Зона»
19.04.2021
13:35

Центр громадського здоров’я розширює співпрацю з БО «Вільна Зона»

19 квітня 2021 року Центр громадського здоров’я та Благодійна організація «Вільна Зона» підписали Меморандум про співпрацю в питаннях виконання Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам.

У рамках Меморандуму сторони співпрацюватимуть задля створення єдиного медичного простору та умов для реалізації права на охорону здоров’я засуджених, осіб, взятих під варту, та осіб, звільнених із місць позбавлення волі, а також створення ефективної та гнучкої системи надання якісних і доступних послуг у сфері громадського здоров’я.

«У рамках співпраці ми не лише зможемо налагодити більш тісну взаємодію з обміну даними, а і співпрацювати задля подолання бар’єрів і нарощування покриття необхідними послугами з протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу й вірусних гепатитів серед людей у пенітенціарних закладах», — прокоментував Роман Родина.

У рамках співпраці Сторони будуть реалізовувати спільні ініціативи, організовувати та проводити спільні заходи (семінари, круглі столи, навчальні вебінари тощо), брати участь у створенні та реалізації проектів, розробляти, обмінюватися між собою, поширювати інформаційні матеріали.

Така співпраця актуальна з огляду на потребу подолати прогалини в боротьбі з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом і вірусними гепатитами серед ув’язнених. Зокрема, згідно з результатами досліджень Центру:

Також з ініціативи Центру із січня 2021 року, завдяки змінам до Наказу МОЗ № 2630, знято бар’єр для впровадження ЗПТ в установах виконання покарань. Відтерепр ЗПТ тепер може повноцінно проводитися й у в’язничних лікарнях, медчастинах СІЗО тощо.

Співпраця між Центром і БО «Вільна Зона», зокрема, допоможе зменшити тягар ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів, а також протидіяти виникненню бар’єрів до діагностики та початку своєчасного лікування серед осіб, узятих під варту, та засуджених.

Інші новини