Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
26.10.2022
18:23

Центр громадського здоров’я спільно з МОЗ і ВООЗ працюватимуть над зміцненням системи водопостачання, санітарії та реагуванням на екологічні ризики

26 жовтня 2022 року фахівці Центру громадського здоров’я взяли участь у робочій зустрічі із представниками Бюро ВООЗ в Україні, щоб обговорити співпрацю в рамках проєкту «Посилення потенціалу з надання послуг WASH в Україні».

Війна росії проти України призвела до пошкоджень і надмірного навантаження на інфраструктуру та послуги водопостачання та санітарії. Аби запобігти поширенню інфекційних хвороб, необхідно зміцнити систему водопостачання, санітарії та посилити спроможність реагувати на екологічні ризики відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Зусилля проєкту будуть зосереджені на трьох основних напрямах:

  • WASH у закладах охорони здоров’я;
  • зміцнення послуг WASH у контексті готовності й реагування;
  • епіднагляд за ризиками, пов’язаними з WASH.

Зокрема, у реалізацію проєкту будуть активно залучені регіональні Центри контролю та профілактики хвороб. У тому числі регіональні фахівці пройдуть відповідні навчання для своєчасного реагування на спалахи захворювань, що передаються через воду.

«Ми вдячні ВООЗ за постійну підтримку медичної системи нашої держави. В умовах війни готовність та спроможність системи реагувати на небезпеки навколишнього середовища та попередження екологічних ризиків, є одним із головних пріоритетів для збереження життя і здоров’я населення», — коментує Людмила Черненко, генеральна директорка Центру громадського здоров’я.

Довідково

ВООЗ у 2022–2023 роках реалізує в Україні проєкт «Посилення потенціалу з надання послуг WASH в Україні». Його мета — зниження ризику захворювань, що передаються через воду, серед населення України, зміцнення спроможності надавати послуги з водопостачання, санітарії та гігієни (WASH) завдяки підтримці державних установ, які спільно виконують функції нагляду та спостереження за WASH, громадськими й комунальними підприємствами з водопостачання та водовідведення, організаціям, які пов’язані з WASH, а також у завданнях пов’язаних із забезпеченням інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я.

Інші новини