Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Планшети ДОТ
05.08.2022
21:05

Центр громадського здоров'я забезпечує протитуберкульозні заклади планшетами

Центр громадського здоров'я продовжує активно залучатись до покращення якості надання медичних послуг у протитуберкульозних закладах України. Нещодавно ЦГЗ придбав 168 планшетів, які найближчим часом будуть розподілені у 22 регіони країни для використання в роботі фтизіопульмонологічними центрами. Ця техніка спростить амбулаторний супровід пацієнтів з туберкульозом, а саме, забезпечить онлайн-контрольований прийом ліків – відео ДОТ. 

Відео ДОТ – це системи альтернативного методу спостереження за лікуванням пацієнтів (коли пацієнт зв'язується зі своїм лікарем по онлайн відео зв'язку і приймає під його контролем препарати). Це також допомагає в обмеженні зайвого пересування людиною і робить процес одужання більш комфортним. В Україні впровадження відео ДОТ було розпочато у 2017 році. 

Для розширення практики застосування відео ДОТ та технічної спроможності закладів охорони здоров'я віддавати перевагу такому методу медичного супроводу ЦГЗ провів весь комплекс процедур для придбання планшетів. Вони були закуплені в рамках виконання програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні».

Інші новини