Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я запустив онлайн-курс: «Пандемія COVID-19. Роль релігійних лідерів у збереженні життя» 
22.02.2023
17:12

Центр громадського здоров’я запустив онлайн-курс: «Пандемія COVID-19. Роль релігійних лідерів у збереженні життя» 

Це перший в Україні онлайн-курс для священнослужителів, розроблений Центром громадського здоров’я, який має на меті підвищити обізнаність релігійних лідерів щодо COVID-19, його профілактики та ролі Церкви у захисті здоров’я парафіян. 

Курс був створений для священників Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, керівників різних ланок релігійних організацій та конфесій, а також усіх охочих дізнатися більше про цю тему. 

Наразі вже доступний перший модуль онлайн-курсу. На якому можна дізнатися про таке: 

  • Чому коронавірус SARS-CoV-2 став одним з найбільш загрозливих вірусів за останні роки?
  • Що таке штами коронавірусу SARS-CoV-2 та чому вони виникають?
  • Як відрізнити симптоми ГРІ, грипу та COVID-19?

Крім цього модуль насичений багатьма фактами про пандемію COVID-19, епідемічну ситуацію в Україні, ті хвороби, з якими стикалося людство протягом своєї історії. 

Перший модуль онлайн-курсу  «Пандемія COVID-19. Роль релігійних лідерів у збереженні життя» вже на платформі дистанційного навчання ЦГЗ. Для отримання сертифіката по завершенню курсу, вам необхідно успішно пройти 80% тестів.

Фахівці Центру працюють над розробкою ще двох онлайн-курсів, які будуть присвячені вакцинації проти інфекційних недуг, а також  постковідному синдрому і психічному здоров’ю в час війни. 

Знання рятують життя! Реєструйтеся на курс та отримуйте корисну інформацію, що здатна допомогти розібратися не лише у темі пандемії COVID-19, а й зрозуміти докладніше, які заходи можуть убезпечити вас та ваших рідних від зараження коронавірусом SARS-CoV-2.  

Довідково

Курс розроблено в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Надання підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України для зміцнення та розбудови спроможності системи охорони здоров’я для здійснення кращого моніторингу, епідеміологічного нагляду, реагування на спалахи захворювання та їхньої профілактики» за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США (DHHS).

 

Інші новини