Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центральна акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами
26.07.2021
19:53

Центральна акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

28 липня 2021 року Центр громадського здоров’я України разом з Альянсом громадського здоров’я та партнерськими організаціями проведуть заходи в містах України з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який традиційно щороку у цей день відзначається в усьому світі.

Під час акції всі охочі зможуть безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С в умовах сучасних мобільних амбулаторій, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників,  ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.  

Центральна акція відбудеться у Києві 28 липня з 11.00 до 15.00, парк ім. Т.Г. Шевченка (між вулицями Володимирська та Терещенківська).

У межах акції о 12.00 відбудеться тематичний прес-брифінг для представників ЗМІ, в якому візьмуть участь керівники центральних та місцевих органів влади, громадських та міжнародних організацій, експерти, лікарі та пацієнти. 

Спікери:

  • Ігор Кузін, заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України;
  • Ірина Іванчук, керівниця відділу вірусних гепатитів та опіоїдної залежності Центру громадського здоров’я;
  • Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я»;
  • Ярослава Колобова, директорка Київського міського центру соціальних служб.

Журналісти також матимуть можливість пройти експрес-тестування, отримати найсвіжішу інформацію від провідних медичних фахівців.

Реєстрація представників ЗМІ на місці за редакційними посвідченнями. 

Інші новини