Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Духівництво релігійних громад дізнавалося більше про вакцинацію від COVID-19
21.12.2021
13:51

Духівництво релігійних громад дізнавалося більше про вакцинацію від COVID-19

16 грудня 2021 року фахівці Центру громадського здоров’я провели вебінар «Вакцинація проти COVID-19 — що ми знаємо про неї». Участь у вебінарі взяли духівництво та представники Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви та Федерації єврейських спільнот України.

Спікерками вебінару стали Наталія Бугаєнко, лікарка-епідеміологиня відділу епіднагляду ЦГЗ, та Олександра Каркіщенко, епідеміологиня, аналітикиня інформаційно-статистичної звітності щодо перебігу вакцинальної кампанії проти COVID-19 при МОЗ України

Учасникам розповіли про всі деталі вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні, аби духовенство могло донести достовірну інформацію до своїх прихожан. Зокрема, у контексті розгортання пунктів вакцинації при парафіяльних храмах. А отже, розглядалися такі теми:

  • Чому потрібно вакцинуватися? Хто в групі ризику?
  • Що таке колективний імунітет? Чому його важливо виробити всім суспільством? Як на це впливає вакцинація населення та кожна людина окремо?
  • Види вакцин і яка між ними різниця?
  • Поширені міфи про вакцини та їх спростування.
  • Вакцинація й супутні захворювання.

«Ми прагнемо, щоби духовенство доносило правдиву інформацію до своїх громад, а люди не боялися та мали можливість попередити хворобу завдяки вакцинації. Адже це єдиний надійний захист від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19», — говорить Дмитро Россовський, керівник проєкту від Центру громадського здоров’я.

Вебінар відбувся в рамках співпраці з різними релігійними конфесіями в Україні, у межах проєкту міжнародної технічної допомоги від CDC.

Інші новини