Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти Центру громадського здоров’я пройшли курс Київської школи економіки «Основи епідеміології, епідеміологічної статистики, прогнозування та моделювання»
02.02.2023
10:52

Експерти Центру громадського здоров’я пройшли курс Київської школи економіки «Основи епідеміології, епідеміологічної статистики, прогнозування та моделювання»

Фахівці відділу епіднагляду, відділу статистики та аналізу Центру громадського здоров’я пройшли курс Київської школи економіки «Основи епідеміології, епідеміологічної статистики, прогнозування та моделювання» в рамках проєкту «Навчання для фахівців МОЗ/ЦГЗ з питань аналізу та прогнозування епідемічної ситуації COVID-19 на національному та регіональному рівнях». Навчання тривало майже 7 місяців. 

Програма курсу була зосереджена на роботі з даними та оцінки ситуацій у сфері епідеміології. Фахівці вчилися моделювати розвиток епідемій та спалахів захворювань в Україні за допомогою програмування, методи їх попередження.

«Запропоновану модель розвитку пандемії COVID-19, яку ми вивчали на курсі, наш відділ планує використовувати у своїй роботі, зокрема в частині прогнозування розвитку ситуації щодо поширення COVID-19 в Україні. Також це буде цікавим досвідом та можливістю застосовувати цей підхід до всіх особливо небезпечних хвороб. Це допоможе медичній системі швидко та ефективно реагувати на небезпеки у сфері громадського здоров’я», — каже Віталій Приходько, начальник сектору  аналітики Центру громадського здоров’я.

Курс Київської школи економіки та Міністерства охорони здоров’я, реалізованого за підтримки організації PATH.

Інші новини