Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
12.05.2023
17:00

Експерти ЦГЗ та ВООЗ провели консультативну місію для ЦКПХ у рамках Європейського тижня імунізації

Метою візитів було надання підтримки для виконання поточного плану готовності до спалаху кору та реагування на нього, узгодженні інформаційних заходів щодо вакцинації проти COVID-19 людей похилого віку у віддалених важкодоступних районах, а також консультації відділів імунізації з інших пріоритетних питань Національної програми імунізації. У рамках місії експерти відвідали Івано-Франківську, Закарпатську та Волинську області.

Під час зустрічей опрацювали мікро-планування вакцинації дітей від кору та картування у громадах з високим ризиком спалаху захворювання. Також експерти ЦГЗ та ВООЗ разом з представниками ЦКПХ відвідали центри первинної медико-санітарної допомоги, аби переглянути верифікацію даних щодо вакцинального статусу проти кору дітей 2017 - 2021 років народження та надати рекомендації.

 

«Ми бачимо зусилля всіх регіонів для захисту населення від інфекційних захворювань. Спільна місія Центру громадського здоров’я та Всесвітньої організації охорони здоров’я дала змогу допомогти обласним центрам контролю та профілактики хвороб вчасно виявити ймовірні виклики в подальшій роботі, з’ясувати поточні потреби», – зазначила Анфіса Лук’янова, лікарка-епідеміолог відділу імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ України.

 

Крім того, у рамках місії фахівці узгодили заходи для вакцинації груп ризику від COVID-19. Учасники обговорили планування виїзної вакцинальної кампанії у віддалені райони з залученням мобільних медичних бригад. Передусім, кампанія має на меті забезпечити первинний курс щеплення від COVID-19 для людей старших за 60 років, а також забезпечити рутинні щеплення для місцевого населення згідно з Національним календарем вакцинації.

 

«Ми завжди заохочуємо ініціативи регіонів і надаємо як технічну допомогу, так і підтримку розвитку потенціалу в рамках Національної програми імунізації, із зосередженням на реагуванні на надзвичайні ситуації. Ми продовжимо спільну місію ЦГЗ та ВООЗ і найближчим часом плануємо візити до інших областей України задля підтримки програми імунізації», – зазначила Вусала Аллахвердієва, технічний спеціаліст з вакцинокерованих захворювань та імунізації бюро ВООЗ в Україні.

 

Заходи організовано за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Інші новини