Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
03.03.2023
10:28

Експерти ЦГЗ в Ужгороді провели семінар для керівників відділів з інфекційного контролю центрів контролю та профілактики хвороб

Команда Центру громадського здоровʼя за підтримки проєкту PATH «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» провела триденний семінар «Основи заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю» для керівників відділів з інфекційного контролю та антимікробної резистентності регіональних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Фахівці обговорювали національне законодавство і міжнародні настанови щодо організації заходів з інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я. А також:

  • питання впровадження в закладах охорони здоров’я заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю, в тому числі за туберкульозом,
  •  гігієни рук, 
  • поводження з медичними відходами, 
  • використання засобів індивідуального захисту тощо.

Особливу увагу присвятили ролі центрів контролю та профілактики хвороб у розбудові системи інфекційної безпеки в регіонах.

«Розбудова відділів з інфекційного контролю регіональних центрів контролю та профілактики хвороб – пріоритетне завдання, яке буде реалізовуватися Центром громадського здоровʼя протягом наступних кількох років. Наша мета — формування команди фахівців у кожному з регіонів України. Ці команди допомагатимуть  закладам охорони здоров’я забезпечити якісну і безпечну медичну послугу як для пацієнтів, так і для працівників, які цю послугу надають», — зазначив Роман Колесник, завідувач відділу з інфекційного контролю та антимікробної резистентності Центру.

 

Незабаром фахівці ЦГЗ проведуть практичний тренінг для відпрацювання набутих знань для керівників ЦКПХ. Також заплановано продовження навчання фахівців на місцях під час моніторингових і менторських візитів.

Інші новини