Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти ЦГЗ взяли участь у конференції в Любліні «Україна: допомога у профілактиці, стримуванні та контролі резистентності до антибактеріальних препаратів»
26.04.2023
10:14

Експерти ЦГЗ взяли участь у конференції в Любліні «Україна: допомога у профілактиці, стримуванні та контролі резистентності до антибактеріальних препаратів»

Фахівці відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ЦГЗ разом зі своїми колегами з лікарень, які найбільше допомагають військом пацієнтам, прибули до Любліна (Польща) для зустрічі з представниками Британського товариства антимікробної хімієтерапії (BSAC) та Асоціацією захисту фармацевтів (PDA, Великобританія). 

На конференції «Україна: допомога у профілактиці, стримуванні та контролі резистентності до антибактеріальних препаратів» учасники обговорили головні перешкоди та виклики у зниженні ризиків поширення мікроорганізмів з антимікробною резистентністю серед населення України, в тому числі поранених військових. 

«В Україні проблема антимікробної резистентності має особливий характер внаслідок бойових дій та тягнеться ще з 2014 року. Дуже цінно, що наші міжнародні партнери залишаються небайдужими та разом з нами шукають шляхи вирішення та подолання проблеми», — наголосила Марія Панасюк, лікарка-інфекціоністка відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ЦГЗ. 

На майбутнє учасники конференції домовились про подальшу співпрацю  підтримки України в боротьбі з загрозою антимікробної резистентності, можливості  навчання українських фахівців з профілактики інфекцій та інфекційного контролю  найкращих світових практик в галузі.  

Інші новини