Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Керівництво ЦГЗ узяло участь у конференції «Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини»
19.03.2021
16:32

Керівництво ЦГЗ узяло участь у конференції «Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини»

Керівництво Центру громадського здоров’я України взяло участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини».

Захід відбувся в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 17 березня 2021 року та об’єднав провідних українських та іноземних фахівців.

Учасниками конференції — науковці, практики і представники бізнесу — обговорили нагальні проблеми з формування міждисциплінарних багаторівневих зв’язків профілактичної медицини та екології як складової системи громадського здоров’я, а також створення безпечних умов праці для персоналу.

З вітальним словом перед присутніми учасниками конференції виступив генеральний директор Центру Роман Родина: «Помилково вважати, що пандемія COVID-19 і пов’язані з нею проблеми відсунули екологію на другий план. Урбанізація, стихійна й широкомасштабна забудова, загазованість на тлі глобальних змін клімату й тієї ж пандемії — усе це залишається вкрай актуальним і потребує зусиль багатьох вчених і практиків. Конференція має стати суттєвим поштовхом для нових ідей, покликаних знайти шляхи розв’язання цих непростих викликів».

Здоров’я населення та безпечне середовище життєдіяльності людини є найбільшими цінностями та необхідними умовами для розвитку суспільства та країни загалом.

Профілактика захворювань, які безпосередньо пов’язані з ростом рівня урбанізації суспільства, є невід’ємною складовою в дослідженнях питань формування сучасних проблем безпечності сфери життєдіяльності людини.

Також важливим є питання біологічної та хімічної безпеки сфери життєдіяльності людини. Ці напрямки є пріоритетними в наукових дослідженнях фахівців Інституту гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Інші новини