Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Керівники облдержадміністрацій мають вжити термінових заходів щодо щеплення від поліомієліту дітей у регіонах
28.10.2021
11:50

Керівники облдержадміністрацій мають вжити термінових заходів щодо щеплення від поліомієліту дітей у регіонах

27 жовтня відбулося засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (комісії ТЕБ та НС) щодо ситуації з поліомієлітом в Україні.

За результатами засідання керівникам облдержадміністрацій доручили терміново забезпечити заходи з імунізації від поліо невакцинованих дітей віком до 5 років включно. Крім того, по всій країні буде посилений епідеміологічний нагляд за випадками гострого в’ялого паралічу. 

Відповідно до ухвалених рішень, Закарпатська облдержадміністрація того ж дня провела термінове позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС для розгляду ситуації з поліомієлітом в області (у зв’язку з виявленням деривату вакцинного штаму поліовірусів 2 типу).

Станом на 1 жовтня рівень охоплення трьома дозами щеплень від поліомієліту дітей до року становить лише 57,9%. Найкраща ситуація у м. Києві (81,2%), Кіровоградській (72,5%) та Сумській областях (69,7%). Найгірша — Закарпатській (49,7%), Івано-Франківській (47,7%) та Херсонській областях (47,6%). Для формування колективного імунітету від хвороби він має сягати 95%.

Повний курс щеплень (6 доз) отримали лише 61,4% 14-річних дітей.

Інші новини